Česalnice Ljubljana d.d.
Domov Domov Kontakt Kontakt Kazalo Kazalo
Tel: (01) 280 90 02
E-mail: info@cesalnice.si

Suhi in poškodovani lasje

Lasje niso samo okras obraza, imamo jih predvsem zato, da je glava - to je najvažnejši del telesa - zavarovana pred mrazom, močnimi sončnimi žarki in tudi pred morebitnimi udarci in poškodbami. Lasišče in tudi lasje se že po naravi močno razlikujejo od posameznika do posameznika. Lasje so tanki ali debeli, gosti ali redki. Glede na to, kako delujejo žleze lojnice te lahko izločajo preveč ali premalo maščobe. Zavedamo se, da lasje niso le naravna danost ampak jih je potrebno pravilno negovati, če želimo ohraniti lepe in sijoče lase. Vseh pomanjkljivosti frizer ne mora odpraviti, lahko pa marsikatero zmanjša, prikrije ali kozmetično izboljša in stranki s tem tudi pomaga graditi pozitivno samopodobo.

Vzroki suhega lasišča:

  • motnje pri prehrani lasišča
  • mehanični pritiski na lase
  • uporaba neprimernih in škodljivih sredstev
  • vremenski vplivi (sončni žarki, veter, morska ali klorirana voda)
  • razna obolenja zaradi pomanjkanja rudninskih snovi

Za nego las moramo izbrati sredstva, ki ustrezajo posameznemu tipu lasišča. Bolno lasišče negujemo drugače kot zdravo.

Las je sestavljen iz lasnega stebla in lasne koreninice; samo steblo sestavlja sredica, skorja in povrhnjica. Povrhnjica je sestavljena iz šestih do osmih slojev celic, ki imajo izgled lusk in potekajo od korenine do konca lasu. Pri zdravem lasu se luske, ki tvorijo lasno povrhnjico tesno prilegajo, zato ima luskasta povrhnjica gladko površino, kar lasem daje naraven lesk. Sonce, onesnaževanje, veter, kemijske obdelave las kot so: barvanje, beljenje in trajna spreminjajo zaščitni sloj las in izsušujejo lase. Luske se ločijo in s tem se izgubi veliko aminokislin. Las postane tanek, lomljiv, izgubi sijaj in naravno elastičnost. Zaradi tega je potrebno ponovno vzpostaviti uravnoteženost aminokislin, da se popravi zaščitni ovoj lasu.

V naših frizerskih salonih za nego suhih in tretiranih las uporabljamo različne izdelke O´rising.
Najnovejši in najučinkovitejši naravni izdelek za nego zelo suhih in tretiranih las, ki ga uporabljamo v naših frizerskih salonih je O´rising Sea Complex 3, ki deluje v treh fazah in omogoča popolno obnavljanje las:

  1. Umivanje las z Multivitamiskim energetskim šampon z morskimi izvlečki in vitamini
  2. Rekonstrukcija: maska za globinsko obnavljanje las s katero se vnašajo v las aminokisline in keratin
  3. Vlaženje: izrazito hidratantna maska z aktivnimi morskimi sestavinami, ki deluje na povrhnjico in daje lasem mehkobo, elastičnost in sijaj tako, da deluje na lasno povrhnjico.

Z morskim kompleksom tako dosežemo tri cilje: oživimo lase, jih nahranimo in jim damo potrebno vlažnost. O´rising Sea complex 3 vsebuje naravne sestavine: Ekstrakti rdeče alge Hypnea Musciformis obnavljajo zaščitni ovoj tako, da vanj fiksira keratin in s tem obnavlja strukturo las. Aloe Vera v O´rising proizvodih se koristi zaradi svojega pomirjajočega, osvežujočega in hidratantnega delovanja ter kot izredna zaščita pred UVB žarkom. Ekstrakt rjave alge Laminarie, bogate s polifenolom, polisaharidi in mineralnimi solmi deluje hidratantno in lahkotno. Ekstrakt morskega hrasta (Focus Cescuculosus) pa je bogat z mineralnimi solmi. Tu je še hidrolitik keratina, ki se nahaja v zunanji ovojnici las in vsebuje 18 aminokislin. Poleg omenjenih sestavin je O´rising Sea Complex 3 obogaten z ekstrakti koruze (mehča, globinsko hrani lase in jim daje zdrav in sijoč videz), kompleks mineralov (železo, magnezij, baker, silicij, cink), pantenol (preprečuje suhost in popravlja poškodbe povzročene s kemijskimi postopki las), pšenične proteine (vnašajo v las aminokisline, ki las nahranijo in dajejo vlažnost) ter vitamine A (učinkovito deluje na suho teme), E (deluje antioksidirajoče in ščiti pred prostimi radikali) in F (deluje proti staranju).

V naših frizerskih salonih negujemo suhe, barvane in drugače kemijsko obdelane lase z O´rising izdelki, ki lasem vračajo vlago, sijaj in jih okrepijo.

Hidratantno nego suhih in kemično obdelanih las pričnemo z osnovno masažo, na lasišče in lase nanesemo O´rising masko za krepitev (rinforzante), kateri dodamo kapsule mineramide - zeliščni ekstrakt, ki je zmes: mineralov, sladkorja, proteinov, encimov in vitaminov in dodamo O´rising losjon z minerali, lase razčešemo, ovijemo v alu folijo in pustimo delovati 15 minut, nato izperemo in nadaljujemo z umivanjem las z ustreznim O´rising šamponom. Pred oblikovanjem las nanesemo na lase proteinski losjon, ki ga ne izperemo.

INTENZIVNA NEGA ZA KREPITEV SLABIH LAS kar je predvsem estetski problem, ki zahteva ciklus nekaj zaporednih tretmajev. Nego pričnemo z masažo, na lasišče nanesemo O´rising masko za krepitev (rinforzante), kateri dodamo kapsule mineramide, in dodamo O´rising proteinski losjon, lase razčešemo, ovijemo v alu folijo in pustimo delovati 15 minut, nato izperemo in nadaljujemo z umivanjem las z ustreznim O´rising šamponom. Pred oblikovanjem las nanesemo na lase proteinski losjon, ki ga ne izperemo.

Strankam priporočamo, da šampon, ki vrača lasem vlago, ustrezno masko ali losjon (s proteini ali z minerali) uporabljajo tudi doma. Za lepe in sijoče lase lahko poskrbi frizer seveda pa jih s primernimi izdelki in pravilno uporabo negujemo tudi doma. Izdelki O`rising se lahko med seboj mešajo in se dobro dopolnjujejo, zato z njimi lahko kljubujemo še tako zapletenim težavam las in lasišča, saj gre za lasno kolekcijo, ki je namenjena predvsem za intenzivno nego problematičnih vrst lasišča in intenzivne nege izsušenih ali poškodovanih las. Izdelki O`rising niso dostopni v prosti prodaji, temveč jih lahko dobite le v naših salonih. Pred uporabo izdelkov O`rising se posvetujte z našimi frizerji, ki so strokovno usposobljeni za celovito obdelavo in obravnavo las in lasišča.

Oglejte si izdelke za suhe in poškodovane lase.
  Natisni strannatisni stran Priporočite naspriporočite nas